KITA
28 April 2011

hari ini aku nk cite pasal 1 cite .. ini boley dikatekan crite hidup aku la jgak but aku da adptasi kan crite ini .. so enjoy !

weh ,, ko igt x wk2 first skali kite jumpe .. aku bru tuka skolah n aku dimasukkan dalam kelas ko .. aku budak baru n suatu hari tu aku x bawak duit .. aku x mkn n then ko pon tye aku ..

**** : awak x makan ke ?
kinah : x .. saye x bwk duit .. tertinggal ..
**** : ouh .. kejap eh ..

pas2 ko pun ckp la kt kwn ko yg aku x bwk duit skolah .. n then sume kasi aku pinjam duit .. thnnxx .. tulah kali pertama kite berborak walaupun cume pasal x bwk duit ..



n then igt x lagi .. ko dapt duit sbb ko dapt keputusan yg bagus wk2 percubaan upsr .. wak2 tu kite da kenal rapat da .. aku pon da masuk group korg .. korg la kwn baik aku dunia akhirat .. aku pon ckp kat ko lepas ko amik sampul surat kt pentas skolah kite yg x berape besar wak2 perhimpunan ..

kinah : wuyo ! dapt hadiah .. pndainye ko ... dpt 5 A ..
**** : ish ! x de la ! ko ni saje je .. biase je ..
kinah : alalalala ..

aku x igt sgt perbualan kite but aku bt je la dialog kite dlm blog ni walaupun aku ingt2 lupe ..
wak2 tu aku heppy sgt .. sbb kite satu group yg org x kan berani kacau .. kite sllu same2 .. walaupun ko jd pngawas ngan *** ,, ****** n lagi ..

sampai la aku ,, ko dan *** kene panggil masuk pss .. sbb kite ditawarkan utk memohon masuk asrama ..
kite janji nk pilih asrama yg same spye kite x kan terputus hubungan ..

kinah : weh ! kite nk pilih asrama mane ?
**** : mm .. tgok la dulu nnti aku call ko ngan *** ..
kinah : ok .. weh ! jnji tau kite masuk asrama same2 ?
*** : iye ..


n then kite x dpt masuk asrama .. isokay .. kite due dapat masuk smksb but *** n lain2 masuk skolah lain ..
aku ngan ko satu kelas .. group kite yg dulu ,, sume kelas lain2 .. cume kite je .. n ade satu hari tu aku bergurau ngan ko .. x btol pun ..

kinah : ko ni gedik la ..
**** : ko pon gedik gak ..
kinah : ko la gedik ..
**** : ko lah !
kinah : kkk ... aku gurau je .. main2 je .. hihi
**** : herhhh ... (tgok muke aku slank saje ) .. cehh aku pon gurau la ..

n pada suatu hari kite diminta utk tulis name kite kt satu buku note pengawas sbb kite dpt 4 A .. kite pon tulis ... org yg dpt 4 A or 5 A pon tulis jugak name diorang .. n pada satu hari jugak ,,, kite dipanggil .. rupe2 nye ,, smksb nk bt satu kelas yg dipanggil KRK .. kite pon diminta utk dtg pada waktu pagi utk masuk ke kelas baru kite ngan kawan yg lain .. wak2 tu aku gaduh ngan ko .. so kite pon x ckp .. aku mintk maaf .. aku tau aku bt salah ..


n satu hari aku putus kan utk balik kpd ko .. berkawan dgn ko semule .. sku hepy sbb ko pon time aku balik .. but kite sering gaduh n ko pon cri kawan lain .. n aku balik pade ko semule .. tp kali ni lain ,, sbb kite dah ade bestfriend baru .. ok .. aku terime ..

n then ,, die slalu bt lawak smpai ko lupekan aku .. wk2 form 1 x ketara sgt perubahan ko tp naik form 2 ,, ko da mule menjauhi aku .. aku x tau sbb ape .. aku sering dipersalah kan sbb aku x kawan baik ngan die .. tp beberape hari yg lepas aku da cube berbaik ngan die but die yg tolak utk kawan ngan aku .. aku sedih .. aku nekad nk keluar dri group kite .. sbb ko da makin lupekan diri aku .. :''( kenangan ko hanya mengandungi diri die saje .. ko ckp die baik .. aku tau aku x baik ..

n pada hari selase aku x dtg .. aku sakit perut .. 3 hari berturut2 aku x dtg .. aku dimasukkan ke hospital .. aku sedih sgt sbb bff aku x dtg tgok aku .. aku rase diorang da tau sbb mak aku da bagitau kt guru kelas kite .. n pada satu ptg ,, nurse tu ckp ade org nk jumpe aku .. aku pon hepy sbb aku igt org tu ialah ko .. rupenye tidak .. kawan2 aku yg lain dtg ..

kinah : mane **** ? die x dtg ke ? (ank mate aku ligat mencari ko di celah2 mereka)
****** : x .. die ckp die x nk dtg sbb die ade hal .. die suruh kitorang lwt ko dulu ..
kinah : ouh ye ke .. bile die nk dtg lawat aku ?
****** : mm ,, x tau .. die x ckp pulak bile nk lawat ko ..
kinah : ouh .. ok .. anyway thnxx sbb lawat aku ..

aku sedih sgt .. aku igt kan ko .. tp rupe2 nye tidak .. isokay ... kawan aku ckp ko ade hal .. x pe .. maybe ko dtg lain kali .. pada satu hari .. mak aku ckp aku akan pindah .. aku dan family aku akn pindah .. aku sedih .. aku tahan air mata aku .. cme kipas di wad itu berbunyi slpas mak aku ckp mcm tu .. aku x leh nk lawan .. mk aku ckp ayah aku dpt keje yg lebih bagus .. skali lgi aku patah hati apabile mk aku ckp kitorang akan pindah due hari lg sdgkan ko blum lwt aku lagi .. :''( ..

n pada hari terakhir aku di selayang ,, aku dgr bunyi tapak kaki memasuki ruang wad aku .. aku igt kan ayah aku dtg utk tolong aku berkemas .. tp ,, sebaik saje aku berpaling ,, air mata ku jatuh ,, kau rupenye .. YA ALLAH .. akhirnye ko dtg jugak ...

kinah : **** ! ko dtg jugak lawat aku .. igt kan ko x kan lawat aku sbbb aritu ko x dtg pon ..
**** : sorry ... aku ade hal .. aku kene pegi pahang 3 hari lepas sbb nk beribadat ..
kinah : x pe .. at least ko dtg jugak lawat aku .. thnxx ..
**** : ur welcome .. aku ade satu hal nk tunjuk kt ko ..
kinah : apedie ?
(seseorang pun muncul di hadapan aku)


itu ialah kawan aku yg x boleh berbaik ngan aku itu .. name nye ******** .. aku belum bagitau ..


**** : sbnarnye kitorang dtg ni nk mintak maaf ngan ko .. kitorang tau ,, kitorang da byk kali sakit kan hati  
           kau ...
******** : btol tu kinah .. aku nk mintak maaf sbb aku x layan ko mcm mne aku lyn **** .. aku tau aku
                   bersikap dingin ngan ko .. aku mintak maaf kinah ..
(lalu die pon salam tgn aku diikuti dgn ****)


kinah : x pe .. aku da maafkan korg lame da .. korg tau kan aku nk pindah ?
**** : tau .. satu kelas tau .. diorg sedih bile cg ****** ckp ko nk pindah ..
kinah :ala .. lama2 nnti okay la tu ..
**** : tp kinah ,, ko janji ngan kitorang yg ko akan contact jitorang lagi n sering dtg lwat kitorang kt smksb ..
kinah : ok .. aku x kan lupe kan korg punye la ..
******** : ni ade hadiah dri kelas kite dan kitorang utk ko .. hrp2 ko suke ..
kinah : mesti suke punye ..

hari tu pon berlalu dgn indah .. aku pon pindah dgn senang hati slpas berbaik dgn mereka yg merupakan bff aku dulu .. aku x kan lupe kan diorang .. tp aku ttp sedih kerana meninggal kan korg ,, cikgu2 dan classmate kite .. but aku janji akn dtg ke selayang .. korg la bff ,, classmate n cikgu2 yg paling aku sayang .. bye .. selamat tinggal selayang ..